Wieprzowina i Abalone zupa i Crab Szparagi Soup

Wieprzowina i Abalone zupa (4 American porcje; 4 chińskie porcje)

1 (4 uncje) może uchowca

3/4 szklanki (4 uncje) chudego mięsa wieprzowego

4 szklanki rosół

2 łyżek Sherry

Pędy bambusa 1/4 filiżanki

Olej 2 łyżek

sól 1/2 łyżeczki

2 cienkie plasterki świeżych imbiru

1/8 łyżeczki pieprzem

4 gałązki pietruszki

1) spustu abalone zastrzegamy sobie płyn. Pociąć abalone i wieprzowinę do 1 1/2 cala kwadratów, grubości 1/8 cala.

Wieprzowina i Abalone zupa i Crab Szparagi Soup

2) Dodać abalone cieczy, rosół z kurczaka i Sherry. Cięte pędy bambusa w plastry o grubości 1/8 cala i tnie na paski plastry dopasowanie rozmiaru samoprzylepnych 1 1/2 cali.

3) mieszaninę do wrzenia rosół ciepła. Podgrzania oleju wok lub patelni. Dodać sól. Dodać imbiru i smażyć w ciągu 2 minut, aż lekko rumiane. Wyrzucić imbiru.

4) Dodaje się wieprzowinę i smażyć w ciągu 2 minut lub do czasu mięso zmienia kolor z białego i traci swój kolor różowy. Nie pozwól, brązowy wieprzowiny. Przenieść wieprzowe w garnku zawierającym wrzący bulionu z kurczaka.

5) Dodaj abalone i bambusa do bulionu. Doprawić pieprzem. Gotować tylko ogrzewać przez lub Abalone będą hartować. Podawać w poszczególnych miski. Unosić gałązkę pietruszki w każdej miski.

Wieprzowina i Abalone zupa i Crab Szparagi Soup

Crab szparagi zupa (6 American porcje; 6 chińskie porcje)

8 uncji świeżego mięsa kraba

1 funt świeżego cienkie wynika szparagi

1 łyżka Sherry

Wieprzowina i Abalone zupa i Crab Szparagi Soup

łyżka sosu sojowego 1/2

6 filiżanek rosół

Olej 1 łyżka

1 pierś, mielone

1 łyżka skrobi kukurydzianej

3 łyżki wody

1 1/2 łyżeczki chili lub

– autor artykułu